Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad tropisk brunch. Vi gör både avokadotoast och mangotoppade fluffiga pannkakor och serverar dem med yoghurt med ananas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Lime
1 st
Citron
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Avokado
450 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 burk
Ananasskivor
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 st
Mango
100 g
Sirap
2 tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispiga.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar. Halvera lime.
Blanda socker, vatten, en generös skvätt limesaft och mango i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2–3 min, tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en skål.
Krossa cashewnötter direkt i påsen med en kavel, tills grovt krossade. Rosta cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.
Under tiden, halvera citron. Halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokadomos på bröd och krydda med en nypa peppar.
Häll av ananassaft och grovhacka ananas.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt, mango, kokos och sirap.
Toppa avokadotoast med cashewnötter.
Häll resterande yoghurt i glas och toppa med ananas.