Tryffelpommes med persilja och ost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tryffelpommes med persilja och ost

Tryffelpommes med persilja och ost

2 portioner | med majodipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vem kan tacka nej till en portion gyllene pommes frites? Vi lyxar till detta klassiska tillbehör lite extra genom att blanda våra pommes med persilje- och vitlökssmör och toppa dem med ost och tryffelolja. En klick majonnäs till blir ett perfekt komplement.

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Kruspersilja

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8 ml

Tryffelolja

80 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2475 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett38.4 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker4 g
Protein18.4 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis och vitlök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Skala vitlökslyftor.

Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar. Placera vitlök i ena hörnet av plåten och ringla över olivolja.

Rosta potatis i 25–35 minuter och vitlök i 10 min, tills gyllene och mjuka. 

Blanda persiljesmör
2

Under tiden, finhacka persilja.

Mosa rostad vitlök i en skål. 

Lägg till smör, persilja och salt i skålen med vitlök och mixa ordentligt. 

Tillsätt persiljesmör
3

Blanda rostad potatis med persiljesmör.

Servera
4

Lägg upp pommes på tallrikar och ringla över tryffelolja.

Toppa med finriven ost och servera med majonnäs.