Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Brynt smör har en härlig nötaktig och rund smak som passar perfekt i en lyxig glasyr. I det här receptet kombinerar vi det med päron och valnötter i en saftig och god kaka som passar lika bra till eftermiddagsfikat som helgdesserten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
80 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Päron
3 msk
Smör (steg 3)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Finhacka valnötter och spara 5 st hela till topping.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
Rör ner hackade valnötter och platta till med en slickepott.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, hetta upp smör i en liten kastrull i 2–3 min, tills det börjar bubbla och får en nötaktig brun färg.
Halvera, kärna ur och tärna päron i små bitar.
Blanda florsocker och brynt smör i en liten skål.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.
Låt kakan svalna före servering.
Severa kakan med brynt smör-glasyr och toppa med päron och resterande valnötter.