Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll lagar vi en snabb och enkel vegetarisk middag där alla ingredienser samsas i en skål. Vår bowl med inspiration från Marocko innehåller kokt vitlöksris och grillost som steks gyllene och krispig tillsammans med lök och vår egen kryddblandning Saha-Ras och sedan vänds i honung. Vi svänger också ihop en kålsallad med tranbär och toppar vår bowl med persiljeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Saha-Ras
12.5 g
Honung
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Kålmix
½ st
Citron
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Rödlök
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
½ g
Chiliflakes
1 st
Vitlöksklyfta
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda ost, lök, Saha-Ras och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål, och ställ åt sidan.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Rör ner kålmix och tranbär.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost och lök i 6–7 min, eller tills gyllene.
Ta av stekpannan från värme, tillsätt honung [1/2 paket, 2P] och rör om.
Lägg upp grillost, tranbärssallad och ris i skålar.
Toppa med persiljeyoghurt.