Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar paprika, lök och tomat som får det helt rätta stinget av att rostas med vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi blandar grönsakerna med bulgur och serverar dem med sprödstekt kyckling och krämig citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
2
Tomat
1
Rödlök
2
Medelhavets Pärla
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Citron
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
¼
Salt (steg 1)
4
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, grönsaksbuljong, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10-15 min.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar, och krydda med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3 min per sida, tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik, täck med folie och låt vila tills servering.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk I 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar med bulgurn i kastrullen.
Lägg upp bulgur, kyckling och en klick citronyoghurt i skålar.
Garnera med pumpakärnor.