Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
2 st
Tomat
1 st
Rödlök
2 g
Medelhavets Pärla
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Citron
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
¼ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i bulgur.
Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och yoghurt.
Strö över pumpakärnor.