Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll hämtar vi inspiration från Medelhavet och serverar sej ”en papillote”. Det låter lyxigt, men är superlätt, och betyder helt enkelt att fisken ugnsbakas i ett paket med ett täcke av tomat, oliver, lök, vitlök och kryddor. Som tillbehör serverar vi oreganokryddad klyftpotatis och citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Tomat
40 g
Kalamataoliver
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Citron
500 g
Potatis
1 g
Torkad oregano
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)
2 msk
Smör (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.
Under tiden, grovhacka tomat och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera kalamataoliver.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär smör [2 msk | 4 msk] i små kuber.
Blanda tomat, oliver, lök, vitlök, Medelhavets Pärla, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en generös nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Placera bakplåtspapper i en ugnsform och placera fisk ovanpå.
Fördela smör över fisken och skeda över grönsaksblandning.
Vik bakplåtspappret över fisken och rulla ihop kanterna för att stänga till ett paket.
Ställ in i ugnen när det är ca 13 min kvar av potatisen tillagningstid. Ugnsbaka till fisken är genomstekt, 12–13 min.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, grönsaker och potatis på tallrikar.
Ringla över smör från paketet.
Servera med citronklyftor och citronyoghurt.