Kycklinginnerfilé som paneras i ägg, panko, riven ost och vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och sedan steks till krispig perfektion. Rotfruktspommes på potatis, rödbeta och morot som rostas gyllene i ugnen. Fräsch tomatsallad med rucola och balsamvinäger. Mild vitlöksyoghurt. Börjar det vattnas i munnen? Den här goda vardagsmiddagen lagar du själv på drygt en halvtimme.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 st
Tomat
40 g
Rucola
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Rödbeta
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Lägg panko, riven ost och Medelhavets Pärla i en ny djup tallrik.
Krydda kyckling med salt, och vänd den först i ägg och sedan i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper .
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skölj rucola.
Lägg tomat och rucola i en stor skål.
Tillsätt balsamvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp kyckling, sallad och rotfruktspommes på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt.