Sprödstekt panerad kolja och bulgur med rostade grönsaker står på menyn i dag – en välsmakande och nyttig fiskrätt som blir en perfekt middag. Vi tillsätter vår egen kryddblandning Mamas Favorit till pankopaneringen för extra smak och rostar zucchini, lök och tomat med medelhavskryddor innan de blandas med bulguren. Vi serverar rätten med en syrlig yoghurtsås med citron och toppar med pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
1 st
Citron
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Tomat
2 g
Medelhavets Pärla
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till bulgur
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.
Skär rödlök och tomat i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
Banda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.
Rosta i 15–25 min, eller tills mjuka.
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Koka under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i ägg och sedan i panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka persilja.
Halvera citron.
Blanda yoghurt, en generös skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja och en nypa salt och peppar i bulgur.
Lägg upp bulgur och fisk på tallrikar.
Servera med en klick citronyoghurt och toppa bulgur med pumpakärnor.