Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi

Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi

med ricotta och basilikadressing

Kvällens spännande vegomiddag bjuder på gyllenrostad gnocchi som får sällskap av ugnsbakad zucchini, tomat och rödlök och en mängd härliga medelhavskryddor. Vi blandar en fräsch citrondressing med färsk basilika som ger gnocchi och grönsaker extra smak och toppar med rucola och rostade pinjenötter. Några klickar krämig ricotta blir ett perfekt komplement till denna supergoda rätt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

125 g

Körsbärstomater

40 g

Rucola

1 portionspåse

Basilika

½ st

Citron

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1.5 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2355 kJ
Energi (kcal)563 kcal
Fett22 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater72 g
varav socker9.2 g
Protein19.6 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

Halvera körsbärstomater.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Rosta gnocchi
2

Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Placera grönsaker på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, souvlakikryddmix, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta gnocchi och grönsaker i 15–25 min, eller tills grönsakerna är mjuka och gnocchi brynt och krispig.

Gör dressing
3

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Finhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda olivolja [1,5 msk | 3 msk], vitlök, basilika, citronsaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rosta pinjenötter
4

Placera pinjenötter på plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid och rosta resterande tid.

Skölj rucola
5

Skölj rucola.

Servera
6

Lägg upp gnocchi och grönsaker i djupa tallrikar.

Ringla över citron- och basilikadressing och toppa med pinjenötter och rucola.

Ringla eventuellt en skvätt olivolja över rucolan.

Servera med klickar av ricotta.