Medelhavsinspirerad krispig kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad krispig kyckling

Medelhavsinspirerad krispig kyckling

med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Kycklinginnerfilé som paneras i ägg, panko, riven ost och vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och sedan steks till krispig perfektion. Rotfruktspommes på potatis, rödbeta och morot som rostas gyllene i ugnen. Fräsch tomatsallad med rucola och balsamvinäger. Mild vitlöksyoghurt. Börjar det vattnas i munnen? Den här goda vardagsmiddagen lagar du själv på drygt en halvtimme.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

280 g

Kycklinginnerfilé

2 st

Tomat

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödbeta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2205 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett12.3 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater58 g
varav socker19.8 g
Protein46.7 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och salt i en liten skål.

Panera kyckling
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Lägg panko, riven ost och Medelhavets Pärla i en ny djup tallrik.

Krydda kyckling med salt, och vänd den först i ägg och sedan i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj rucola.

Lägg tomat och rucola i en stor skål.

Tillsätt balsamvinäger och salt och vänd runt precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och rotfruktspommes på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt.