Mexi-inspirerad bakad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexi-inspirerad bakad kyckling

Mexi-inspirerad bakad kyckling

med grön tomatsalsa och sötpotatispommes

Jackpot, ytterligare en grymt god och snabblagad middagsrätt att bjuda familjen på! Kycklinglårfilé får sig en mexikansk touch i detta recept där den ugnsbakas med smakrik tomatsås och täcks med ett smältande mozzarellatäcke. Servera med krispigt frasiga sötpotatispommes och uppfriskande grön tomatsalsa. Kort och gott ett recept på middagssuccé!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklinglårfilé

1

Finkrossade tomater

1

Tomat

Krossade tomater

1

Majs

1

Tomat, Grön

450

Sötpotatis

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Hello Mexico kryddmix

½

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)152 kcal
Energi (kJ)635 kJ
Fett7.31 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater11.64 g
varav socker3.9 g
Protein8.44 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Förbered pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm breda pommes. Lägg pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt. Sätt in plåten överst i ugnen och tillaga pommesen i ca 20 min, eller tills de är gyllene.

Blanda salsa
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Grovhacka tomater. Skölj majsen under kallt vatten. Dela lime i klyftor.Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Rosta majsen under omrörning i 3-4 min, eller tills de börjar få svarta prickar. Blanda majsen i en skål tillsammans med tomaterna, en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*.

Tillaga kyckling
3

När det återstår ca 15 min av sötpotatispommesens tillagningstid, öppna upp kycklinglårfiléerna på en skärbräda och skär bort fettkanter. Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 10 min. VIKTIGT: Kycklingen färdiglagas i steg 5.

Koka tomatsås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i ytterligare 1 min. Tillsätt krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 2-3 min, eller tills tomatsåsen tjocknat något.

Gratinera kyckling
5

Ta ut kycklingen från ugnen och skeda över tomatsås. Strö över mozzarella och sätt tillbaka plåten i ugnen. Låt tillagas i 5-6 min, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela sötpotatispommes, mexi-inspirerad kyckling och grön tomatsalsa mellan era tallrikar. Servera med limeklyftor vid sidan av.