Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med vitlöksris, sprödstekt chorizo, majssalsa med tomat och lime, gräddfil och färsk koriander!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
1 burk
Majs
½ st
Lime
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
150 g
Basmatiris
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek majs under omrörning i 3-4 min, tills brynt.
Lägg över till en skål.
Medan majsen steks, dela chorizo på längden och skär den i 1 cm tjocka skivor.
Grovhacka tomat och koriander.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.
Stek chorizo i 2-3 min.
Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och stek i 1 min.
Rör i tomatpuré, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2-3 min, eller tills tjocknad och korven är genomstekt.
Under tiden, tillsätt tomat, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limejuice [1/2 msk | 1 msk] i skålen med majs. Blanda ordentligt.
Lägg upp ris i djupa tallrikar.
Toppa med chorizo och majssalsa.
Ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P].