Mexikansk chorizo-burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk chorizo-burritobowl

Mexikansk chorizo-burritobowl

med vitlöksris och brynt majssalsa

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med vitlöksris, sprödstekt chorizo, majssalsa med tomat och lime, gräddfil och färsk koriander!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

1 burk

Majs

½ st

Lime

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Basmatiris

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fett33.5 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater83 g
varav socker16.9 g
Protein21.9 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek majs
2

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek majs under omrörning i 3-4 min, tills brynt.

Lägg över till en skål. 

Förbered råvaror
3

Medan majsen steks, dela chorizo på längden och skär den i 1 cm tjocka skivor.

Grovhacka tomat och koriander.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Stek chorizo
4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.

Stek chorizo i 2-3 min. 

Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och stek i 1 min.

Rör i tomatpuré, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2-3 min, eller tills tjocknad och korven är genomstekt.

Blanda majssalsa
5

Under tiden, tillsätt tomat, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limejuice [1/2 msk | 1 msk] i skålen med majs. Blanda ordentligt.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med chorizo och majssalsa. 

Ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P].