Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med vitlöksris, sprödstekt chorizo, majssalsa med tomat och lime, gräddfil och färsk koriander!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1
Tomatpuré
5
Tex-Mex
1
Majs
½
Lime
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Koriander
150
Basmatiris
2
Tomat
1
Vitlöksklyfta
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek majs under omrörning i 3-4 min, tills brynt.
Lägg över till en skål.
Dela chorizo på längden och skär den i 1 cm tjocka skivor.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Grovhacka koriander (spara några hela blad till garnering).
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.
Stek chorizo i 2-3 min.
Rör i Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 1 min.
Rör i tomatpuré, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i ytterligare 2-3 min, tills tjocknad.
Tillsätt tomat, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limejuice [1/2 msk | 1 msk] i skålen med majs och rör om.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med chorizo och majssalsa.
Ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P] och strö över sparade korianderblad.