Mexikansk fajitabowl på kidneybönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk fajitabowl på kidneybönor

Mexikansk fajitabowl på kidneybönor

med stekta grönsaker och majssalsa

Ikväll lagar vi en fantastisk mexikansk fajitabowl med en massa gott. Vi bygger vår bowl med fluffigt ris, paprika och lök stekt med härliga kryddor, kidneybönor i en het sås, och en spicy majssalsa med lime, koriander och jalapeño. Vi toppar med en svalkande yoghurt och så är maten färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 burk

Majs

4 g

Panamat

1 paket

Kidneybönor

½ burk

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

½ st

Jalapeno

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2665 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett11.1 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater102.9 g
varav socker26.4 g
Protein18.4 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor. 

Skär lök i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök, Panamat, en nypa salt och peppar i 5-6 min, eller tills mjuka. 

Ställ åt sidan i en skål.

Gör majssalsa
4

Under tiden, häll av majs.

Finhacka koriander.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Halvera jalapeno [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Blanda majs, en generös skvätt limejuice, koriander, jalapeno, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
5

Häll av och skölj kidneybönor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kidneybönor, tomatpuré [1/2 burk, 2P], BBQ-sås, Tex-Mex, sriracha [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 2-3 min.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med stekta grönsaker, majssalsa och kidneybönor.

Servera med yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image