Ikväll lagar vi en fantastisk mexikansk fajitabowl med en massa gott. Vi bygger vår bowl med fluffigt ris, paprika och lök stekt med härliga kryddor, kidneybönor i en het sås, och en spicy majssalsa med lime, koriander och jalapeño. Vi toppar med en svalkande yoghurt och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
1 burk
Majs
4 g
Panamat
1 paket
Kidneybönor
½ burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
½ st
Jalapeno
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär lök i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, lök, Panamat, en nypa salt och peppar i 5-6 min, eller tills mjuka.
Ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, häll av majs.
Finhacka koriander.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera jalapeno [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Blanda majs, en generös skvätt limejuice, koriander, jalapeno, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kidneybönor, tomatpuré [1/2 burk, 2P], BBQ-sås, Tex-Mex, sriracha [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 2-3 min.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med stekta grönsaker, majssalsa och kidneybönor.
Servera med yoghurt.