Carnitas är Mexikos svar på pulled pork, och består av fläskkött, som får sjuda tills det är mört, och som sen strimlas. Vi bygger vår carnitas bowl med kryddigt ris, fläskkött, kålsallad, rödlök med lime, yoghurt och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Kycklingbuljong
5 g
Tex-Mex
75 g
Förskuren spetskål
1 st
Rödlök
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
½ paket
Svarta bönor
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Häll svarta bönor [½ paket, 2P].
Rör i ris, bönor, kycklingbuljong, Tex-Mex och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Placera kött, sky från förpackningen och Ay Cajun-ba i en ny kastrull.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10-12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Pressa limejuice i en liten skål, och blanda i socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Tillsätt sedan lök, rör om och ställ åt sidan.
Blanda spetskål [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kål, lök och pulled pork.
Placera yoghurt i mitten, och garnera med rivna korianderblad.