Mexikansk fläsk-carnitas bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk fläsk-carnitas bowl

Mexikansk fläsk-carnitas bowl

med kryddat ris och bönor

Carnitas är Mexikos svar på pulled pork, och består av fläskkött, som får sjuda tills det är mört, och som sen strimlas. Vi bygger vår carnitas bowl med kryddigt ris, fläskkött, kålsallad, rödlök med lime, yoghurt och färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Kycklingbuljong

5 g

Tex-Mex

75 g

Förskuren spetskål

1 st

Rödlök

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

½ paket

Svarta bönor

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3106 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett27.5 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater77.9 g
varav socker7.9 g
Protein39.3 g
Salt11 g

Köksredskap

Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Häll svarta bönor [½ paket, 2P].

Rör i ris, bönor, kycklingbuljong, Tex-Mex och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Tillaga pulled pork
2

Placera kött, sky från förpackningen och Ay Cajun-ba i en ny kastrull.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10-12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat. 

Förbered lök och kål
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Pressa limejuice i en liten skål, och blanda i socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Tillsätt sedan lök, rör om och ställ åt sidan.

Blanda spetskål [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kål, lök och pulled pork.

Placera yoghurt i mitten, och garnera med rivna korianderblad.