Kvällen kulinariska resa går till Mexico, och vi bjuder på massor av heta och goda ingredienser! Vi steker halloumi tillsammans med vår fantastiska Tex-Mex kryddblandning som ger osten en helt ny dimension! Vi serverar halloumi med matigt och färgstarkt majsris med tomat och lime, och en stark kålsallad med koriander och jalapeños.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
150
Basmatiris
200
Halloumi
5
Tex-Mex
150
Förskuren spetskål
1
Koriander
½
Jalapeno
1
Majs
2
Tomat
1
Ekologisk lime
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, Jorden runt och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär halloumi i 2 cm skivor (3 per person) och krydda dem med Tex-Mex. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 5-6 min tills gyllene.
Dela på längden jalapeno [1/2 st, 2P] och kärna ur. Finhacka hälften, och skär resten i tunna skivor. Grovhacka koriander. Blanda spetskål och salt* [¼ tsk | ½ tsk] i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek, tills den har mjuknat. Rör i hackade jalapeno och hälften av koriandern. TIPS: Servera jalapenos vid sidan av om du inte tycker om stark mat.
Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Tärna tomat 1 cm stora bitar. Häll av majs.
Blanda färdigt ris med majs, tomat, limezest, och en stor skvätt limejuice.
Lägg upp ris, halloumi och kålsallad i skålar. Servera med gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande limeklyftor och jalapenoskivor. Strö över resterande koriander.