Mexikansk-kryddad linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och frisk tomatsalsa

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 burk

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Ekologisk lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2989 kJ
Energi (kcal)714 kcal
Fett30.8 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater71.5 g
varav socker20.5 g
Protein31.1 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av vätska från majs och linser i en sil.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 1 min.

Tillsätt majs och linser
3

Sänk till medellåg värme och rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten* [3 msk | 5 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt* och peppar*.

Förbered grönsaker
4

Tärna tomat i små bitar och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.

Gör tomatsalsa
5

Pressa resterande lime i skålen med tomat. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriander, och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.

Servera
6

Lägg upp linsgryta i skålar. Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image