Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Paprika
1
Majs
1
Gröna linser
5
Tex-Mex
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Tomatpuré
2
Tomat
1
Koriander
½
Ekologisk lime
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
3
Vatten (steg 3)
¼
Socker (steg 5)
½
Salt (steg 3)
Finhacka lök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av vätska från majs och linser i en sil.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 1 min.
Sänk till medellåg värme och rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten* [3 msk | 5 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt* och peppar*.
Tärna tomat i små bitar och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.
Pressa resterande lime i skålen med tomat. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriander, och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.
Lägg upp linsgryta i skålar. Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.