Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande yoghurt och spröda tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 burk
Majs
1 paket
Gröna linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ burk
Tomatpuré
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 msk
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 3)
Finhacka lök.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Häll av och skölj majs och linser i en sil.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Tillsätt lök och en nypa salt, och fräs i 2 min.
Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.
Sänk till medellåg värme.
Rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i stekpanna. Sjud i 5-6 min.
Finhacka tomat och ställ åt sidan i en skål.
Grovhacka koriander.
Pressa resterande limejuice i skålen med tomat. Tillsätt socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriandern, och smaka av med salt och peppar. Blanda väl och ställ åt sidan.
Lägg upp linsgryta i skålar.
Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander.
Servera med en klick yoghurt och tortilla chips.