Mexikansk-kryddad linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och färsk tomatsalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande yoghurt och spröda tortilla chips.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Paprika

1

Majs

1

Gröna linser

5

Tex-Mex

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Tomatpuré

2

Tomat

1

Koriander

½

Lime

50

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

75

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

3

Vatten* (steg 2)

½

Salt (steg 2)

¼

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2805 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett32.2 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater68.3 g
varav socker20.8 g
Protein21.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Häll av vätska från majs och linser.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök med en nypa salt i 2 min.

Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré, och stek i 1 min.

Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 5 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min.

Krydda med salt och peppar.

Gör tomatsalsa
3

Under tiden, finhacka tomat. 

Grovhacka koriander.

Blanda tomat, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, salt, peppar och en skvätt limejuice en liten skål.

Servera
4

Lägg upp linsgryta i skålar.

Garnera med riven ost och tomatsalsa.

Servera med yoghurt och tortilla chips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image