Vad sägs om en syndigt god och snabblagad bönchili till middag? Gillar du nachotallrik? På bara 25 minuter tar du fram stora smaker genom att koka ihop tomatsås, rostad majs och mexikansk kryddmix. Svarta bönor, morot och krossade tortillachips gör rätten matig, och med ett smältande mozzarellatäcke över och fräsch tomat- och koriandersalsa till har du en riktig smakfest att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
4
Hello Mexico kryddmix
1
Rödlök
1
Morot
1
Svarta bönor
1
Majs
1
Vitlöksklyfta
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
300
Tomatsås
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
1
Gurka, piccolo
Gurka
75
Gräddfil
1
Lime
½
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök och vitlök. Riv oskalad morot. Skölj bönorna och majsen under kallt vatten. Krossa tortillachipsen försiktigt med en kavel.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morotsriv, bönor och majs i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i 1 min. Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
För över bönchilin till en ugnsform och strö över de krossade tortillachipsen. Toppa med riven mozzarella och tillaga i ugnen i 8-10 min, eller tills gyllene och osten har smält.
Grovhacka tomat och gurka. Grovhacka koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda tomat, gurka, koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela den mexikanska bönchilin med krossade tortillachips och tomat- och koriandersalsan mellan era tallrikar. Servera med gräddfil och limeklyftor vid sidan av.