.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
Strimlad kycklinglårfilé
75
Gräddfil
3
Tex-Mex
1
Röd paprika
1
Morot
1
Lime
2.5
Kycklingbuljong
150
Basmatiris
1
Plommontomater
1
Olivolja
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C på grillfunktion. Blanda kycklingstrimlorna tillsammans med gräddfil [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], Hello Mexico kryddmix och en nypa salt* i en bunke. Placera kycklingen i ett jämnt lager på en plåt täckt med aluminiumfolie. Toppa kycklingen med kvarvarande marinad från bunken.
Halvera paprika, ta bort kärnhus och skiva tunt. Skala och riv sedan morot. Grovhacka koriander. Finriv limens gröna skal (zest) och halvera sedan limen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Stek paprikan tills den är mjuk, 5 min. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), riset och kycklingbuljong [1/2 paket, 2 pers] i kastrullen. Rör om tills buljongen har lösts upp. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt paprikariset sjuda under lock i 12 min. Ta stekpannan av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.
Grovhacka tomat. Blanda tomat, limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers], halva koriandern, 1-2 msk olja* och en liten nypa salt* i en skål. Smaka av och tillsätt mer limejuice till salsan vid behov.
Låt kycklingen tillagas i ugnen i 10-14 min. Vänd kycklingstrimlorna halvvägs in i tillagningstiden så att de får en jämn och fin yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Rör ner de rivna morötterna, resterande koriander och en skvätt limejuice i paprikariset. Fördela riset mellan era skålar och toppa med kycklingstrimlor och kvarvarande sås från bakplåten. Servera med tomatsalsa och en klick gräddfil.