Kvällens mexikanskinspirerade bowl är inte bara full av underbara smaker och färger – den tar bara tjugo minuter att laga. Dessutom är den jättegod! Vi bygger vår bowl på en bas av bulgur som toppas med avokado, tomat och kyckling som vi stekt med lök och vår egen kryddblandning Tex-Mex. Självklart är middagen inte komplett utan en sås, så vi ringlar över en krämig limedressing med majonnäs och serverar hela härligheten med tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Avokado
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
½ st
Lime
5 g
Tex-Mex
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten [2,5 dl | 4,5 dl].
Rör i bulgur, hälften av kycklingbuljongen och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, grovhacka tomat.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och rödlök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande kycklingbuljong och Tex-Mex.
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda majonnäs, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling, tomat och avokado.
Ringla över limedressing och servera med tortillachips.