Mexikansk kyckling- och bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk kyckling- och bulgurbowl

Mexikansk kyckling- och bulgurbowl

med avokado, tomat och tortillachips

Kvällens mexikanskinspirerade bowl är inte bara full av underbara smaker och färger – den tar bara tjugo minuter att laga. Dessutom är den jättegod! Vi bygger vår bowl på en bas av bulgur som toppas med avokado, tomat och kyckling som vi stekt med lök och vår egen kryddblandning Tex-Mex. Självklart är middagen inte komplett utan en sås, så vi ringlar över en krämig limedressing med majonnäs och serverar hela härligheten med tortillachips.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

1 st

Avokado

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

½ st

Lime

5 g

Tex-Mex

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3159 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett33 g
varav mättat6 g
Kolhydrater61.1 g
varav socker9 g
Protein44.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [2,5 dl | 4,5 dl].

Rör i bulgur, hälften av kycklingbuljongen och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär rödlök i tunna skivor.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och rödlök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande kycklingbuljong och Tex-Mex.

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär avokado
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling, tomat och avokado.

Ringla över limedressing och servera med tortillachips.