Ikväll frestar vi med en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande mexicanska kycklingbowl innehåller kyckling med ost, ris kokt med mexikanska kryddor, salsa med tomat, rödlök, oregano och lime, och en ljuvlig avokado crema. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och spicy sriracha, och serverar den med 'street corn' och tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1
Majskolv
1
Avokado
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½
Rödlök
37.5
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
2
Tomat
1
Oregano
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
10
Sriracha
5
Tex-Mex
1
Lime
½
Vitlöksklyfta
150
Långkornigt vitt ris
¼
Salt (steg 1)
½
Smör (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Skala och halvera majskolv och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, och krydda med salt och peppar.
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och placera på andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 15-18 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Smält smör [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs Tex-Mex i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberat.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Grovhacka oregano (spara några hela blad till garnering).
Skär lime i klyftor.
Blanda tomat, rödlök, hackad oregano och en generös skvätt limejuice i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Krydda med salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur, gröp ur avokado med en sked och lägg i en medelstor skål.
Blanda ner vitlök, en generös skvätt limejuice, hälften av crème fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med avokado, och mosa med en gaffel tills len.
Riv färdig kyckling i strimlor med två gafflar. Toppa kyckling med riven ost och låt den smälta.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling, salsa och avokadocrema.
Servera med tortilla chips [½ paket, 2P].
Servera majs på en separat tallrik. Ringla över crème fraiche och sriracha [1/2 paket, 2P]. Garnera med resterand oreganoblad.
TIPS: Var försiktig med sriracha, den är stark.