Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Stekt kyckling och paprika med sriracha och mexikanska kryddor. Tomatsalsa med tomat, lök, chili och koriander. Och så toppar vi härligheterna med en vacker grön korianderyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
1
Paprika
½
Lök
1
Koriander
½
Röd chili
300
Strimlad kycklinglårfilé
5
Tex-Mex
10
Sriracha
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka lök [½ st, 2P]. Skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Grovhacka koriander.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling, paprika, sriracha [½ paket, 2P] och Tex-Mex under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda yoghurt, hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda tomat, lök, chili, resterande koriander, olivolja [½ msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Ställ alla ingredienser fram på matbordet. Bygg fajitas med kyckling, stekta grönsaker, tomatsalsa och korianderyoghurt.