Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fest med massor av spännande ingredienser. Vi lagar en ljuvlig kycklinggryta med Tex-Mex kryddor, morot, vitlök, tomat, BBQ-sås, svarta bönor och majs. Vi serverar grytan med fluffigt ris, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
5
Tex-Mex
1
Majs
½
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Kycklingbuljong
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Svarta bönor
1
Chiliflakes
300
Kycklingbröstfilé
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
½
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Häll av majs och bönor.
Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över kyckling till en skål. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Tex-Mex och majs, och stek under omrörning i 1 min.
Tillsätt krossade tomater [½ paket, 2P], kycklingbuljong, BBQ-sås, bönor [½ paket, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2 min. Tillsätt salt [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar. Rör sedan i kyckling.
Lägg upp ris och kycklinggryta i skålar. Krydda med chili flakes om du tycker om stark mat.