Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Mexiko, och vi frestar med en ljuvlig linsbowl. Vi bygger vår bowl med stekta linser och morot, hemmapicklad rödlök och färsk tomat och koriander. Krispiga tortillachips och krämig cajundipp passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Tomat
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Gröna linser
½ burk
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | ½ tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka tomat.
Häll av och skölj linser.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek linser, morot, tomatpuré [1/2 burk, 2P], Jorden runt, Tex-Mex, salt [1 tsk | 2 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] i 5-6 min, eller tills morot är mjuk.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och Ay Cajun-ba [½ påse, 2P] i en liten skål.
Lägg upp ris i skålar och toppa med linser, tomat och rödlök.
Krydda tomat med salt.
Strö över ost, och servera med tortilla chips och cajundipp.
Garnera med korianderblad.