topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk linsbowl

Mexikansk linsbowl

med krispiga tortillachips och cajundipp

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Mexiko, och vi frestar med en ljuvlig linsbowl. Vi bygger vår bowl med stekta linser och morot, hemmapicklad rödlök och färsk tomat och koriander. Krispiga tortillachips och krämig cajundipp passar perfekt till.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Rödlök

1 st

Morot

2 st

Tomat

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Gröna linser

½ burk

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)903 kcal
Energi (kJ)3778 kJ
Fett36.1 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater115.9 g
varav socker14.1 g
Protein24.5 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor. 

Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | ½ tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. 

Rör i lök och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering. 

Förbered grönsaker
3

Riv morot (oskalad) grovt. 

Grovhacka tomat.  

Häll av och skölj linser.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek linser, morot, tomatpuré [1/2 burk, 2P], Jorden runt, Tex-Mex, salt [1 tsk | 2 tsk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] i 5-6 min, eller tills morot är mjuk.

Gör cajundipp
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och Ay Cajun-ba [½ påse, 2P] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med linser, tomat och rödlök.  

Krydda tomat med salt.  

Strö över ost, och servera med tortilla chips och cajundipp.  

Garnera med korianderblad.