Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, majs, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma stekpanna, så sparar vi på disken! Vår one-pot får den helt rätta mexikanska smaken av våra kryddblandningar som vi kallar Tex-Mex och Panamat. Vi toppar härligheterna med avokado, chili & tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
½
Röd chili
5
Tex-Mex
4
Panamat
150
Majs
½
Svarta bönor
100
Trefärgad quinoa
½
Krossade tomater
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Avokado
½
Ekologisk lime
1
Koriander
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
75
Tortillachips
1
Olivolja (steg 1)
1
Salt (steg 3)
2.5
Vatten (steg 3)
Finhacka rödlök. Finhacka morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 1-2 min.
Tillsätt vitlök, chili (spara lite till garnering), Tex-Mex och Panamat, och fräs i ytterligare 1 min. Häll av majs.Häll av och skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P]. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör i quinoa, krossade tomater [1/2 paket, 2P], svarta bönor, majs, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15-17 min. Rör då och då, krydda med salt* [1 tsk | 11/2 tsk] och en nypa peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om det är för torrt innan quinoa är färdig.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander.
Tillsätt en skvätt limejuice och hälften av koriandern till stekpannan.
Lägg upp one-pot i skålar. Toppa med riven mozzarella, avokado, resterande chili och resterande koriander. Servera med tortillachips.