Mexikansk vegofärs- och pastagratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk vegofärs- och pastagratäng

Mexikansk vegofärs- och pastagratäng

med morot- och koriandersallad

Är ni en familj som älskar lasagne? Kanske är det dags att testa en ny variant med denna vegetariska pastagratäng. Vi kokar rigatoni och steker vegofärs med lök, vitlök och tex mex-kryddor innan vi tillsätter tomatsås. Pasta och vegofärs får sällskap av mornaysås och ost och medan gratängen gräddas blandar vi en morotssallad med koriander och lime.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Morot

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

1 st

Lök

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3367 kJ
Energi (kcal)805 kcal
Fett30 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater89.8 g
varav socker20.3 g
Protein37.5 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
 
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
 
Koka pasta i 7–8 min.
 
Precis innan pastan är färdig, skopa upp
kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
 
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i
kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja, så den inte klibbar ihop.
 
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som
havsvatten. 2) Pasta färdiglagas i steg 4

Stek lök
2

Under tiden, finhacka lök. Finhacka eller
pressa vitlök.
 
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek lök i 3–4 min, tills mjuk och genomskinlig

Tillsätt vegofärs
3

Tillsätt vegofärs, vitlök, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Grädda gratäng
4

Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P] och sparat kokvatten i stekpannan och sjud i 2–3 min.
 
Vänd ner pasta.
 
Överför till en ugnsform och sprid ut i ett
jämnt lager.
 
Blanda mornaysås med vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål och häll över pasta. Toppa med finriven ost.
 
Grädda i ugnen i 10–12 min, tills ost har smält och sås bubblar.

Blanda sallad
5

Skär jalapeno i tunna skivor.
 
Grovhacka koriander.
 
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
 
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
 
Blanda morot, koriander, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt limesaft i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp pastagratäng och morot- och
koriandersallad i djupa tallrikar.
 
Toppa gratäng med jalapeno och servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.
 
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.