Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som ger ett extra twist.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
450 g
Sötpotatis
1 st
Tomat
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Gröna linser
½ st
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
1 burk
Tomatpuré
1 st
Avokado
1 burk
Majs
½ st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Skär sötpotatis i fyra klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min tills mjuka.
Grovhacka tomat och koriander.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka vitlök.
Skölj linser.
Häll av vätska från majs.
Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg.
Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] på medelhög värme.
Stek linser i 3-4 min.
Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Fräs i 1 min.
Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.
Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar.
Lägg upp sötpotatis och kryddiga linser på tallrikar.
Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa.
Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor.
TIPS: Jalapenon kan vara väldigt stark så servera endast till vuxenportionerna.