Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som ger ett extra twist.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
450 g
Sötpotatis
1 st
Tomat
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Gröna linser
½ st
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ burk
Tomatpuré
1 st
Avokado
1 burk
Majs
½ st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis i fyra klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka.
Medan sötpotatis tillagas, grovhacka tomat och koriander.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av och skölj linser och majs.
Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta majs i 4-5 min, eller tills lättbrynt.
Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och koriander i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek linser i 3-4 min.
Tillsätt vitlök, Tex-Mex, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Fräs i 1 min.
Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.
Smaka av med salt och peppar.
Medan linserna steks, mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp sötpotatis och kryddiga linser på tallrikar.
Toppa med en klick guacamole, gräddfil och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno och servera med limeklyftor.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.