topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska linser

Mexikanska linser

med guacamole och rostad sötpotatis

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som ger ett extra twist.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

450 g

Sötpotatis

1 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

½ st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

1 burk

Majs

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2376 kJ
Energi (kcal)568 kcal
Fett18.2 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater72.2 g
varav socker15.8 g
Protein17.1 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis i fyra klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Medan sötpotatis tillagas, grovhacka tomat och koriander.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av och skölj linser och majs.

Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor. 

Blanda salsa
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Rosta majs i 4-5 min, eller tills lättbrynt.

Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och koriander i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Koka linser
4

Hetta upp olivolja [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek linser i 3-4 min.

Tillsätt vitlök, Tex-Mex, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Fräs i 1 min.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda guacamole
5

Medan linserna steks, mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sötpotatis och kryddiga linser på tallrikar.

Toppa med en klick guacamole, gräddfil och tomatsalsa.

Garnera med jalapeno och servera med limeklyftor.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.