Mild vegochili på svarta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild vegochili på svarta bönor

Mild vegochili på svarta bönor

med kryddiga chips och guacamole

Gillar du mexikansk mat, men har svårt för starka kryddor? Här kommer receptet på en mild och god chiligryta, som ändå är fullpackad med fantastiska smaker. Vi låter svarta bönor puttra i en härlig tomatsås med våra egna kryddblandningar Ay Cajun-ba och Tex-Mex och serverar chilin med guacamole, färsk tomat, riven gouda, gräddfil och gyllenrostade tortillachips.

Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Svarta bönor

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

5 g

Tex-Mex

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 tsk

Socker till sås

3 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till guacamole

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4410 kJ
Energi (kcal)1054 kcal
Fett64.6 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker23 g
Protein24.9 g
Salt9.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

Häll av svarta bönor.

Skär lime i klyftor.

Stek lök och kryddor
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och hälften av Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga chili
3

Rör ner krossade tomater, grönsaksbuljong, sojasås, vatten, svarta bönor, salt, socker och en nypa peppar i stekpannan.

Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 8–10 min, eller tills tjocknat.

Rosta tortillachips
4

Under tiden, blanda resterande Tex-Mex och olivolja i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda trianglar.

Placera tortillachips i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och bre med kryddolja.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Gör guacamole
5

Under tiden, halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur avokado med en sked och mosa den med salt, en skvätt limesaft och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Ta av chili från värme och rör ner hälften av gräddfilen och smör.

Servera
6

Lägg upp chili i djupa tallrikar.

Toppa med guacamole, gouda, färsk tomat och resterande gräddfil.

Servera med resterande limeklyftor och tortillachips.