topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild blandfärscurry

Mild blandfärscurry

med fluffigt ris och hackade cashewnötter

Ikväll har vi inte sparat på kryddorna! Ni kan se fram emot massor av spännande smaknyanser i detta recept! Vi steker blandfärs, spetskål och morot med lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti. Sen blandar vi ner kokosmjölk och kycklingbuljong, och låter det sjuda ihop till en krämig curry. Vi serverar vår ljuvliga curry med fluffigt ris, cashewnötter, koriander och chili.

Taggar:
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Blandfärs

200

Kokosmjölk

150

Basmatiris

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

1

Koriander

20

Cashewnötter

150

Förskuren spetskål

4

Curry-On

8

Goan Xacuti

4

Kycklingbuljong

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)916 kcal
Energi (kJ)3831 kJ
Fett49.92 g
varav mättat28.4 g
Kolhydrater12.3 g
varav socker12.3 g
Protein33.91 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv morot (oskalad).

Stek blandfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti i 1-2 min. Tillsätt blandfärs och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt spetskål och morot, och stek i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Koka curry
4

Tillsätt kokosmjölk, kycklingbuljong, salt* [1 tsk | 2 tsk] och peppar* till stekpannan och sjud i 2-3 min.

Förbered garnering
5

Finhacka koriander. Grovhacka cashewnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med curry och cashewnötter. Garnera vuxenportioner med koriander och chili flakes.