Ikväll har vi inte sparat på kryddorna! Ni kan se fram emot massor av spännande smaknyanser i detta recept! Vi steker blandfärs, spetskål och morot med lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti. Sen blandar vi ner kokosmjölk och kycklingbuljong, och låter det sjuda ihop till en krämig curry. Vi serverar vår ljuvliga curry med fluffigt ris, cashewnötter, koriander och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
200
Kokosmjölk
150
Basmatiris
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
1
Koriander
20
Cashewnötter
150
Förskuren spetskål
4
Curry-On
8
Goan Xacuti
4
Kycklingbuljong
1
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv morot (oskalad).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti i 1-2 min. Tillsätt blandfärs och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt spetskål och morot, och stek i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt kokosmjölk, kycklingbuljong, salt* [1 tsk | 2 tsk] och peppar* till stekpannan och sjud i 2-3 min.
Finhacka koriander. Grovhacka cashewnötter.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med curry och cashewnötter. Garnera vuxenportioner med koriander och chili flakes.