Tusenfoting av minipannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tusenfoting av minipannkakor

Tusenfoting av minipannkakor

4 portioner | med choklad och apelsinsirap

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Låt barnen hjälpa till i köket och servera söta tusenfotingar gjorda av minipannkakor. Pannkakorna får extra smak av choklad i smeten och apelsinsirap som topping och tusenfotingarna får sällskap av en fin apelsinsol.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

3 st

Apelsin

100 g

Sirap

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5966 kJ
Energi (kcal)1426 kcal
Fett47.5 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater216.9 g
varav socker110.6 g
Protein29.9 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Vispa ihop vatten, pannkaksmix och hälften av chokladknapparna i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till minipannkakor (3–5 cm) i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör apelsinsirap
2

Förbered solapelsinen genom att skära 2 apelsiner i sammanlagt 8 klyftor. Skär 4 av klyftorna i små trianglar, så att du får 8 trianglar per klyfta.

Halvera den tredje apelsinen.

Hetta upp sirap och apelsinsaft från den tredje apelsinen i en liten kastrull på medelhög värme.

Sjud tills blandningen tjocknar något, 8–10 min. Rör om då och då. Ta av från värme och täck med lock tills servering.

Forma tusenfoting
3

Börja från höger sida på en tallrik och lägg pannkakor i en vågig linje så att de överlappar varandra.

Placera ut 2 chokladknappar på pannkakan längst till vänster som tusenfotingens ögon och resterande chokladknappar i par längs pannkakornas undersida som ben.

Servera
4

Placera en skiva apelsin till höger ovanför tusenfotingen (du kan halvera den för att göra den enklare att äta). Lägg apelsintrianglarna runt om som en sol.

Ringla apelsinsirap över tusenfotingen.