Minikebab på vegostrimlor och za'atar-smör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Minikebab på vegostrimlor och za'atar-smör

Minikebab på vegostrimlor och za'atar-smör

med apelsinsallad och crème fraiche

Upplev en klassiker från Mellanöstern med våra wraps med vegostrimlor. Denna rätt är fullproppad med härliga smakkombinationer och går dessutom snabbt och enkelt att svänga ihop. Vi serverar våra vegostrimlor i varma minitortillas med za'atar-smör och apelsinsallad.

Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

4 g

Saha-Ras

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

1 st

Apelsin

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till vegoprotein

2 msk

Smör till sås

1 msk

Olja till sallad

½ msk

Olja till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4078 kJ
Energi (kcal)975 kcal
Fett58.6 g
varav mättat68.8 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker15.3 g
Protein28.7 g
Salt5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka persilja.

Grovhacka gurka och tomat.

Blanda sallad
2

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Blanda persilja, tomat, apelsin, gurka, salt, olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek vegansk kebab
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med rödlök, salt, Saha-Ras och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Värm tortillas
4

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Gör za'atar-smör
5

Under tiden, blanda za'atar, smör och olivolja i en liten skål. Värm blandningen i mikrovågsugnen i 30 sek eller smält den i en medelstor kastrull.

Pensla ena sidan av tortillas med za'atar-smör precis innan servering.

Servera
6

Toppa tortillas med vegansk kebab, en del av apelsinsalladen och crème fraiche.

Servera med resterande sallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image