Misopasta består av fermenterade sojabönor och har en otroligt god umamismak. Det är vanligt i det japanska köket och i kväll använder vi det i en glaze med soja och socker som smaksättare till vår stekta lax, som spelar huvudrollen i detta supersnabba recept. Vi hinner också koka ingefärskryddat jasminris, göra en syrlig sallad med pak choi och morot och blanda en krämig srirachasås med yoghurt innan det är dags att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
1 st
Lime
10 g
Sriracha
½ st
Morot, Julienne
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
10 g
Ingefärspasta
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 tsk
Socker till glaze
½ msk
Mjöl till glaze
½ dl
Vatten till glaze
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda misopasta, sojasås, socker, mjöl och vatten i en liten skål.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skär pak choi i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Blanda pak choi, morot, limesaft, salt och olivolja i en medelstor skål.
Ta av pannan från värme när laxen är färdig. Tillsätt misoglaze och vänd runt lax tills täckt.
Rör ner ingefärspasta i ris.
Blanda sriracha, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ingefärsris i djupa tallrikar.
Toppa med sallad och misoglaserad lax.
Strö över sesamfrön och servera med en klick srirachayoghurt.