Snabb misoglaserad lax och sesamfrön
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb misoglaserad lax och sesamfrön

Snabb misoglaserad lax och sesamfrön

med ingefärsris och pak choi-sallad

Misopasta består av fermenterade sojabönor och har en otroligt god umamismak. Det är vanligt i det japanska köket och i kväll använder vi det i en glaze med soja och socker som smaksättare till vår stekta lax, som spelar huvudrollen i detta supersnabba recept. Vi hinner också koka ingefärskryddat jasminris, göra en syrlig sallad med pak choi och morot och blanda en krämig srirachasås med yoghurt innan det är dags att hugga in!

Taggar:
Supersnabb
Stark
Snabb
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

1 st

Lime

10 g

Sriracha

½ st

Morot, Julienne

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

10 g

Ingefärspasta

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 tsk

Socker till glaze

½ msk

Mjöl till glaze

½ dl

Vatten till glaze

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3239 kJ
Energi (kcal)774 kcal
Fett35.9 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater77.3 g
varav socker7.5 g
Protein36.5 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Stek lax
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda misopasta, sojasås, socker, mjöl och vatten i en liten skål.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
3

Skär pak choi i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Blanda pak choi, morot, limesaft, salt och olivolja i en medelstor skål.

Ta av pannan från värme när laxen är färdig. Tillsätt misoglaze och vänd runt lax tills täckt.

Rör ner ingefärspasta i ris.

Blanda sriracha, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ingefärsris i djupa tallrikar.

Toppa med sallad och misoglaserad lax.

Strö över sesamfrön och servera med en klick srirachayoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image