Vaianas räk- och ananasbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vaianas räk- och ananasbowl

med vitlöksris & stekt paprika, tomat och lök

Låt barnen vara med i köket och laga färgglad tropisk mat från Vaianas vattenvärld i Oceanien! Kvällens middag blir en härlig bowl med räkor i ananasglaze, vitlöksris, stekta grönsaker och riven kokos, som påminner om de vita topparna på vågorna när Vaiana är ute på äventyr.

Allergener:
Kräftdjur
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

1 tsk

Ingefära

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

½ burk

Ananasskivor

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

2 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2527 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett20.4 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater86.4 g
varav socker14.2 g
Protein17.7 g
Salt3.4 g

Instruktioner

1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs vitlök och hälften av riven kokos i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär tomat i klyftor.

Tärna rödlök i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, rödlök, tomat och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan och håll varmt.

4

Under tiden, grovhacka ananasringar. (Spara lagen!)

Skär lime i klyftor.

5

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med ingefära, Hello Sunrise och salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt smör, vatten, ananasbitar och ananaslag. Stek i 1 min, eller tills räkor är glaserade.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp stekta grönsaker och räkor på tallrikarna.

Strö resterande riven kokos i en vågform över grönsaker och räkor.

Servera med limeklyftor.