Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Vem kan motså en härligt saftig morotskaka? Med vår färdiga bakmix svänger du ihop smeten på nolltid, och sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet. Blanda en enkel glasyr med färskost, florsocker och lime och toppa med hackade, rostade valnötter. Perfekt som efterrätt eller extra lyxig fika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Färskost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lime
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
2 st
Morot
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 tsk
Kanel till kaka
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Riv morot (oskalad) grovt.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Blanda bakmix, kanel och morot i en skål.
Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5 min, eller tills gyllene.
Grovhacka rostade valnötter. Halvera lime.
Blanda färskost, florsocker och limesaft i en medelstor skål.
Låt kakan svalna innan servering.
Bre limeglasyr på kakan och toppa med valnötter.