Citrondoftande pesto- och zucchinipasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citrondoftande pesto- och zucchinipasta

Citrondoftande pesto- och zucchinipasta

med mozzarella- och tomatsallad

Smaka på Italien med vår citrondoftande pesto- och zucchinipasta. Den här rätten är essensen av italiensk matlagning – enkel och god, med njutning i varje tugga!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 st

Zucchini

40 g

Rucola

1 portionspåse

Basilika

1 st

Citron

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Olja till pesto

1 msk

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till pesto

½ tsk

Socker till dressing

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3628 kJ
Energi (kcal)867 kcal
Fett46.9 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker11.4 g
Protein30.4 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta pinjenötter
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Finhacka och ställ åt sidan i en stor skål.

Stek zucchini
3

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Halvera citron.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme.

Stek zucchini i 2–3 min, eller tills mjuk.

Pressa över en skvätt citronsaft och krydda med salt och en nypa peppar.

Blanda pasta
4

Finhacka basilika.

Skölj rucola.

Rör ner basilika, finriven ost, sparat pastavatten, olivolja, salt och en nypa peppar i skålen med pinjenötter.

Vänd ner pasta, zucchini och rucola.

Förbered sallad
5

Häll av och skär mozzarella i tunna skivor.

Skär tomat i tunna skivor.

Blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Varva tomat och mozzarella på en tallrik och ringla över balsamicodressing.