Smaka på Italien med vår citrondoftande pesto- och zucchinipasta. Den här rätten är essensen av italiensk matlagning – enkel och god, med njutning i varje tugga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
1 st
Zucchini
40 g
Rucola
1 portionspåse
Basilika
1 st
Citron
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Olja till pesto
1 msk
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till pesto
½ tsk
Socker till dressing
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Finhacka och ställ åt sidan i en stor skål.
Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Halvera citron.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme.
Stek zucchini i 2–3 min, eller tills mjuk.
Pressa över en skvätt citronsaft och krydda med salt och en nypa peppar.
Finhacka basilika.
Skölj rucola.
Rör ner basilika, finriven ost, sparat pastavatten, olivolja, salt och en nypa peppar i skålen med pinjenötter.
Vänd ner pasta, zucchini och rucola.
Häll av och skär mozzarella i tunna skivor.
Skär tomat i tunna skivor.
Blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp pasta i skålar.
Varva tomat och mozzarella på en tallrik och ringla över balsamicodressing.