Nachos med extra ost och jalapeñodipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachos med extra ost och jalapeñodipp

Nachos med extra ost och jalapeñodipp

2 portioner | med salsa

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra nachos hemma? Det är superlätt och smakar fantastiskt. Vi gräddar tortillachips och riven gouda gyllene och toppar med färsk salladslök. Vi serverar våra nachos med en krämig jalapeñodipp med crème fraiche och het enchiladasås.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Jalapeno

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3779 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett63.6 g
varav mättat30.4 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker7.9 g
Protein29.8 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Grädda nachos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera nachos på en plåt med bakplåtspapper och strö över gouda.

Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera jalapeño på längden, kärna ur och finhacka.

Stek tomat, Tex-Mex och salt i en liten stekpanna i 2-3 min.

TIPS: Skippa jalapeño eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör dipp
3

Blanda crème fraiche, jalapeño, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera nachos på plåten och strö över salladslök.

Servera med jalapeñodipp och salsa.