Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga orzotto bygger vi med orzo kokt med chorizo, ost, körsbärstomater och vitlök. Vi toppar med basilika, ost och sockerärtor och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
125
Körsbärstomater
1
Tomatpuré
180
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
4
Vitlöksflörter
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
75
Sockerärtor
4
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Finhacka lök.
Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på bredden.
Dela chorizo på längden och skär den sedan i 1 cm breda skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv basilikablad i stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelvärme.
Stek lök, chorizo, Vitlöksflörter och vitlök i 1-2 min, tills löken är mjuk.
Tillsätt körsbärstomater till stekpannan och stek i ytterligare 3-4 min, tills lätt mjuka.
Rör i tomatpuré.
Tillsätt orzo, en nypa peppar och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan, och stek i 1 min.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 8-10 min, tills ‘al dente'.
Rör i majoriteten av ost och sockerärtor i orzotton - spara lite av båda till garnering.
Lägg upp chorizo-orzotto i skålar.
Strö över basilika, resterande ost och sockerärtor.