One-pot chorizo-orzotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One-pot chorizo-orzotto

One-pot chorizo-orzotto

med stekta körsbärstomater och sockerärtor

Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga orzotto bygger vi med orzo kokt med chorizo, ost, körsbärstomater och vitlök. Vi toppar med basilika, ost och sockerärtor och så är maten färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

125

Körsbärstomater

1

Tomatpuré

180

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

4

Vitlöksflörter

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

75

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)705 kcal
Energi (kJ)2951 kJ
Fett27.4 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater78 g
varav socker15 g
Protein29.2 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök. 

Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på bredden.

Dela chorizo på längden och skär den sedan i 1 cm breda skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv basilikablad i stora bitar.

Stek lök och chorizo
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelvärme.

Stek lök, chorizo, Vitlöksflörter och vitlök i 1-2 min, tills löken är mjuk. 

Stek körsbärstomater
3

Tillsätt körsbärstomater till stekpannan och stek i ytterligare 3-4 min, tills lätt mjuka. 

Rör i tomatpuré.

Tillsätt orzo
4

Tillsätt orzo, en nypa peppar och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan, och stek i 1 min. 

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 8-10 min, tills ‘al dente'.

Tillsätt ost och sockerärtor
5

Rör i majoriteten av ost och sockerärtor i orzotton - spara lite av båda till garnering.

Servera
6

Lägg upp chorizo-orzotto i skålar.

Strö över basilika, resterande ost och sockerärtor.