Ikväll lagar vi grillost som får fantastisk smak av att stekas gyllenbrun med oregano i olivolja. Ett färgstarkt tillbehör med massor av textur är ljuvlig buljongkokt pärlcouscous som vi blandar med färsk persilja och ugnsrostad blomkål och paprika som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Panamat. Vi toppar med en klick svalkande citronyoghurt, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Torkad oregano
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
4 g
Panamat
1 st
Lök
275 g
Blomkål
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½ portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Smör (steg 2)
4 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm små buketter.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och grönsaksbuljong och koka upp.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Skär grillost i 1 cm tunna skivor.
Skär citron i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda grillost med oregano [1/2 paket, 2P] och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, en nypa salt och peppar i kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp pärlcouscous och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med grillost och en klick yoghurt.
Servera med resterande citronklyftor.