Oreganostekt grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oreganostekt grillost

Oreganostekt grillost

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

Ikväll lagar vi grillost som får fantastisk smak av att stekas gyllenbrun med oregano i olivolja. Ett färgstarkt tillbehör med massor av textur är ljuvlig buljongkokt pärlcouscous som vi blandar med färsk persilja och ugnsrostad blomkål och paprika som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Panamat. Vi toppar med en klick svalkande citronyoghurt, och så är maten färdig!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Torkad oregano

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

4 g

Panamat

1 st

Lök

275 g

Blomkål

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½ portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

4 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3489 kJ
Energi (kcal)834 kcal
Fett37.5 g
varav mättat28.3 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker18 g
Protein40.9 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm små buketter.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och grönsaksbuljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Förbered råvaror
3

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Skär grillost i 1 cm tunna skivor.

Skär citron i klyftor.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek grillost
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda grillost med oregano [1/2 paket, 2P] och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Tillsätt grönsaker
5

Rör ner rostade grönsaker, persilja, en nypa salt och peppar i kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous och rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med grillost och en klick yoghurt.

Servera med resterande citronklyftor.