Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt sej, som har fått extra smak av att paneras med dill och persilja. Ljuvliga regnbågspommes, en fräsch sallad med citron och rucola, och en mild örtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
2
Rödbeta
2
Morot
1
Bladpersilja
½
Citron
40
Rucola
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Dill
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Olivolja (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär rödbeta, morot och potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka persilja och dill.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skölj rucola.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i rucola med dressingen precis innan servering.
Blanda yoghurt med hälften av dillen och persiljan i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och ställ åt sidan.
Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, resterande dill och persilja i en skål.
Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.
Panera fisk i pankomixen.
Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix.
Baka fisk i ugnen i 10-12 min, tills genomstekt, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp regnbågspommes på tallrikar.
Toppa med rucolasallad, fisk och örtdressing.