topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtpanerad sej

Örtpanerad sej

med regnbågspommes och örtdressing

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt sej, som har fått extra smak av att paneras med dill och persilja. Ljuvliga regnbågspommes, en fräsch sallad med citron och rucola, och en mild örtdressing.

Taggar:
Enkel
Lågkalori
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

2

Rödbeta

2

Morot

1

Bladpersilja

½

Citron

40

Rucola

1

Dill

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 1)

½

Socker (steg 2)

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2647 kJ
Fett29.7 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker23.5 g
Protein31.1 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär rödbeta, morot och potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered sallad
2

Under tidern, finhacka persilja och dill.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj rucola.

Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i rucola med dressingen precis innan servering. 

Blanda örtdressing
3

Blanda gräddfil med hälften av dillen och persiljan i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och ställ åt sidan.

Panera fisk
4

Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, resterande dill och persilja i en skål.

Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.

Panera fisk i pankomixen.

Baka fisk
5

Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix.

Baka fisk i ugnen i 10-12 min, tills genomstekt, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes på tallrikar.

Toppa med rucolasallad, fisk och örtdressing.