Ostbakad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostbakad kyckling

Ostbakad kyckling

med tomatsalsa och srirachamajonnäs

Kyckling, ost och tomat. Tre fantastiska ingredienser som de flesta älskar och som kan tillagas i många olika kombinationer. Ikväll bakar vi kyckling med ost, och serverar den med en ljuvlig tomatsalsa med rödlök. Rostad potatis och paprika, en spicy srirachamajonnäs, och färsk koriander fulländar kvällens mästerverk.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Paprika

½

Rödlök

2

Tomat

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)630 kcal
Energi (kJ)2637 kJ
Fett25.4 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater56.2 g
varav socker13 g
Protein42.2 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P]  med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered lök och tomat
2

Finhacka rödlök [½ st, 2P].

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Gör tomatsalsa
3

Blanda tomat och rödlök i en medelstor skål. 

Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Baka kyckling
4

Krydda kyckling med salt, och placera i en ugnsform.

Sätt in kyckling i ugnen när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, och baka i 10 min. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt ost
5

Toppa kycklingen med ost efter 10 min, och baka i ytterligare 3-4 min, eller tills kyckling är genomstekt och ost har smält. 

Under tiden, plocka korianderblad. 

Skär kyckling i 1 cm tunna skivor innan servering.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp potatis och paprika i skålar.

Toppa med kyckling, tomatsalsa och koriander.

Servera med srirachamajonnäs.