Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Kiev innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med vitlökssmör och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är mjukt potatismos och en krispig kålsallad med tranbär och honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Förskuren spetskål
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
500
Bakpotatis
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
¼
Salt (steg 1)
3
Mjölk (steg 1)
2
Smör (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
½
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Ta fram smör [2 msk | 4 msk] så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör och en nypa peppar. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, smör och hälften av basilikan i en skål.
Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda.
Krydda med en nypa salt, fyll med vitlökssmör och gouda, och vik ihop.
Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.
Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg, och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 2-3 min per sida.
Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekt, 11-12 min.
TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda kål, tranbär, honung- och senapsdressing och en nypa salt i en medelstor skål.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.
Rör i resterande basilika precis innan servering.
Lägg upp kyckling, potatis, sallad och sås på tallrikar.