Ikväll gör vi en tolkning av den klassiska caesarsalladen, som kännetecknas av den ljuvliga dressingen med majonnäs, vitlök och ost. Vi blandar vår dressing med morot, äpple och kål, och serverar vår caesarsallad med sej panerad i panko och ost, och ljuvlig hemmarostad klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
250
Sej
(Innehåller Fisk)
12.5
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2
Grovmalen svartpeppar
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
½
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
1
Ägg (steg 4)
2
Vetemjöl (steg 4)
½
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en generös nypa grovmalen peppar.
Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, vitlök, ost [2 tsk | 4 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och en generös nypa grovmalen peppar i en liten skål.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda morot, äpple och kålmix i en stor skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko [1/2 paket, 2P] och resterande ost i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lääg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Precis innan servering, blanda caesardressing och sallad.
Lägg upp klyftpotatis och ostpanerad sej på tallrikar.
Servera med caesarsallad.