Ugnsbakad dill- och citronlax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ugnsbakad dill- och citronlax

med grönsakscouscous och gurkyoghurt

Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, ugnsbakad lax är ju sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, dill och citron och vi serverar vår härliga fisk med fluffig couscous som blandas med rödlök, rödbeta och morot. En uppfriskande gurkyoghurt med vitlök blir ett svalkande tillbehör.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

1 st

Rödbeta

½ st

Kålrabbi, vit

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

¼ msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2585 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett25.4 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater59.8 g
varav socker15 g
Protein35.5 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Tärna rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills mjuka.  

Ugnsstek lax
2

Under tiden, skär citron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje torskfilé.

Placera lax på andra sidan av plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga couscous
3

Under tiden, koka upp vatten, grönsaksbuljong och salt i en medelstor kastrull under lock.

Rör i couscous och olivolja.

Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

4

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Blanda yoghurt, vitlök, kålrabbi och en nypa salt i en skål och ställ åt sidan.

Blanda grönsakscouscous
5

Blanda färdigrostade grönsaker, resterade dill, en skvätt resterande citronsaft, salt och en nypa peppar med couscous i kastrullen.

6

Lägg upp lax, grönsakscouscous och kålrabbiyoghurt i djupa tallrikar.