Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, ugnsbakad lax är ju sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, dill och citron och vi serverar vår härliga fisk med fluffig couscous som blandas med rödlök, rödbeta och morot. En uppfriskande gurkyoghurt med vitlök blir ett svalkande tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Dill
1 st
Rödbeta
½ st
Kålrabbi, vit
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
¼ msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Tärna rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skär citron i tunna skivor.
Finhacka dill.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje torskfilé.
Placera lax på andra sidan av plåten när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, koka upp vatten, grönsaksbuljong och salt i en medelstor kastrull under lock.
Rör i couscous och olivolja.
Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Blanda yoghurt, vitlök, kålrabbi och en nypa salt i en skål och ställ åt sidan.
Blanda färdigrostade grönsaker, resterade dill, en skvätt resterande citronsaft, salt och en nypa peppar med couscous i kastrullen.
Lägg upp lax, grönsakscouscous och kålrabbiyoghurt i djupa tallrikar.