Pannstekt gyoza- och majsrisbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt gyoza- och majsrisbowl

Pannstekt gyoza- och majsrisbowl

med jordnötstoppad asiatisk kålsallad

Gyoza är den ultimata snabbmaten! Här serverar vi dem på en bädd av majsris med asiatisk kålsallad och sesamdoftande dippsås. Perfekt när du vill laga en middag som är både snabb, god och grön.

Allergener:
Jordnötter
Soja
Vete
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Majs

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

100 g

Spetskål

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

20 g

Asiatisk dressing

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ g

Chiliflakes

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

1 dl

Vatten till gyoza

½ tsk

Socker till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3247 kJ
Energi (kcal)776 kcal
Fett30.2 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater102.3 g
varav socker12.7 g
Protein20 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka majsris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Häll av majs.

Rör i ris, majs och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda kålsallad
3

Blanda gurka, spetskål, asiatisk dressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek gyoza
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Blanda dippsås
5

Blanda sojasås, chiliflakes, sesamolja, sesamfrön, socker och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp majsris, kålsallad och gyoza i skålar.

Strö jordnötter över salladen.

Servera med dippsås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image