Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. I kväll består den av gurka, tomat, rödlök och persilja och blir ett perfekt komplement till vår cajunkryddade öring som vi steker gyllene och mör. Vi serverar vår tabbouleh och öring med en svalkande vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
½ st
Citron
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, vitlök, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 3–4 min på ena sidan. Vänd fisk och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka gurka, tomat och rödlök [½ st, 2P].
Grovhacka persilja.
Rör ner gurka, tomat, rödlök, persilja, saft från resterande citronklyftor, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen med färdig bulgur.
Lägg upp tabbouleh i djupa tallrikar.
Toppa med cajunkryddad öring.
Ringla över vitlöksyoghurt.